Palánkai Gábor vagyok, cégépítési szakember, üzleti mentor és az Ügyvezető Akadémia tulajdonosa.

Közel 20 éve vezetek és építek cégeket, ez a szakmám, profi cégvezető vagyok. Dolgoztam  már sportszer üzletlánc vezetőjeként, ahol az egyik bolt éves árbevételét 77%-kal sikerült emelnem 63.000.000 Forintról 112.000.000 Forintra.

Vezettem 160 férőhelyes éttermet, felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont, dolgoztam már német-multi dél-magyarországi régióigazgatójaként.

Volt olyan cégem, aminek a működésének második évében 720 Millió Forintra katapultált az árbevétele. A 2013-ban alapított osztrák leányvállalat működésének az első hónapjában hozta a fél éves tervének a 74%-át. És nem erre vagyok a legbüszkébb, hanem arra, hogy ebben az évben heti egy napban irányítottam a cégemet. Mert olyan céges rendszert építettem fel, ami ezt lehetővé tette.

Palánkai Gábor cégépítési szakember, üzleti mentor

A jövőképem

2025-ben egy nagyon jól működő, virágzó magyar gazdaság van, amelynek a magyar tulajdonú KKV-k a mozgatórugói. A gazdaság erős lába a külföldi export, a kiváló minőségű magyar termékek mellett a magyar észjárásra alapuló szolgáltatásokat, innovatív szellemi termékeket is exportálunk az összes kontinensre.

A magyar tulajdonú KKV-k vezetői-tulajdonosai az új szemléletű vállalkozók, az ügyfeleikkel, alkalmazottjaikkal, beszállítóaikkal nyer-nyer helyzetre törekvő, önmagukat állandóan képező, korrekt és lojális üzletemberek. Magyarországot úgy emlegetik szerte Európában, mint egy követendő mintaállamot, Közép-Európa „Svájcát”.

A küldetésem

Létrehozni az új vállalkozói réteget, akik el tudják indítani Magyarország gazdasági reneszánszát. Célom, hogy a magyar vállalkozások vezetőit megtanítsam a sikeres vállalkozás felépítéséhez szükséges, és sokoldalúan használható eszközök használatára.

Fontos gondolat:

„Az ügyvezető akkor igazi vezető, ha van ügye. Ha van zászlója, és azt fel is meri emelni…”

„Már nem cégeket vezetek, hanem embereket..”

Embereket, akik vagy tudják a jövőképüket, küldetésüket, és azért keresnek meg, vagy nem tudják, és ezért keresnek meg. Emberek, akik vezetőt keresnek. És az én zászlóm alatt már tudják, merre akarnak menni…

Értékeim

A magyar vállalkozások tökéletes szervezettségéért harcolok, hogy sikerrel fel tudják venni a versenyt a külföldi tőkét felsorakoztató konkurenseikkel.

FELELŐSSÉG
Mindenki magáért, és mindenért, ami körülötte történik, felelős!

KÖTELESSÉG
Mindenki a tudásához mérten köteles tenni a világért, amiben élünk. Mindenkiben lapul valami tudás, valami képesség, amivel jobbá teheti a világot.

A VAN A NINCSBŐL NEM LESZ
Ha az ember nem tesz semmit, annak nem lesz eredménye. Amiért nem dolgozol meg, azért nem jár ellenszolgáltatás!

KOMMUNIKÁCIÓ
A kommunikáció kulcsa az őszinteség. Őszinteség magaddal és másokkal. Ha nem teszed meg magaddal, másoktól nem várhatod.

NINCS INGYENVACSORA
Nincsenek véletlenek, nincsenek ajándékok, mindenért keményen meg kell dolgozni! Lehet, hogy egy órát, lehet, hogy 10 évig.

FEJLŐDÉS
A fejlődés az élet motorja. Aki nem fejlődik, az hanyatlik. Úgy szellemileg, mint fizikailag. Ez egyszerű tény; megfigyelhető a természetben, de az üzleti életben ugyanúgy. A cél: élethosszig való tanulás!

TAKARÉKOSSÁG
Takarékosság: ahhoz, hogy ne haszontalan, drága tárgyak vegyenek körül, muszáj megerőszakolnod magad és visszafognod a kiadásaidat. Csak így tudsz biztonságot teremteni magadnak.

KORREKTSÉG, BECSÜLET
A becsület olyan, mint a gyufa: egyszer tudod felhasználni. A jó hírnév a legfontosabb az életben, nem pedig a pénz. Az első hozza a másodikat.

MEGOLDANDÓ FELADAT
Nincs probléma, csak megoldandó feladat! A problématudat leszívja az energiáidat, megbénít, míg ha feladatot csinálsz belőle, az serkenti a megoldási kedvedet!

MEGOLDÁS
Mindent meg lehet oldani! Ha az ember szán időt ara, hogy elgondolkodjon valamin, vagy esetleg továbbmegy, és mások segítségét kéri, előbb-utóbb minden feladatot le tud győzni!

LEGENDÁS SZOLGÁLTATÁS
Legendás szolgáltatásban hiszek: mindig többet adj, mint amiért fizetnek.

NINCS HÜLYE KÉRDÉS
Nincs hülye kérdés! A kiváncsiság viszi előre a fejlődést.