Válságkezelő baromságok 2. rész

📚 Az elmúlt időszakban sok helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak  Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak és a vállalkozásfejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és helyette valódi, a gyakorlatban használható ötleteket adok.

📈 Több helyről hallom vissza azt a féligazságot, ami mostanában sajnos felerősödött, hogy nem a bevétel a lényeg, hanem a profit. Ez annak a mintapéldája, amikor emberek vagy-ban gondolkodnak és nem és-ben. Egy vállalkozásban ugyanis mind a kettő nagyon fontos. Gondolj bele a következő szituációba, van egy másfélmilliárdos bevételű cég, tízmilliós profittal, és van egy százmilliós cég, ugyancsak tízmilliós profittal. Képzeld el, hogy te vagy mindkét cég ügyvezetője, és elmész a bankba hogy kérj növekedési hitelt, forgóeszköz finanszírozásra támogatást, vagy igényelj Széchenyi-kártyát, vagy indulj pályázatokon. Szerinted melyik cég esetében lenne nagyobb esélyed?

https://www.youtube.com/watch?v=m13YmCeCmvg

💰 Számtalan cégvezető volt a kurzusaimon, akiknél a növekedés volt az alapcél, mert fokozni szerették volna a termelést, és embereket valamint hitelt kellett felvenniük. Mindehhez szükségük volt a bevétel jelentős növelésére. Voltak olyan cégvezetők, akik viszont már nem szerettek volna növekedni, mert pont elég volt számukra az árbevétel, amivel rendelkeztek, vagy pont elég az emberállomány, amivel dolgoztak, egyikből sem akartak már többet. Ők nem akartak már hitelt, nem akartak a banknak tartozni, nem akarták újabb költségekbe verni magukat, inkább magánvagyont szerettek volna építeni. Ne felejtsd el, hogy a növekedés mindig költséggel jár, és a költségek nagy részét a vállalkozók nem saját zsebből, vagy nem a cégből kitermelve finanszírozzák, hanem hitelből.

🚩 Tehát a bevétel és a profit is fontos, a céljaid és a céged aktuális állapota határozza meg, hogy melyik a fontosabb. Bármelyiket is szeretnéd növelni, akkor javaslom, hogy jelentkezz most az ingyenes FELKÉSZÜLÉS A VÁLSÁGRA című szemináriumomra!

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

ÁSZF

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!