Válságkezelő baromságok

🚫 Az elmúlt időszakban rengeteg helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak  Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak és vállalkozásfejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és valódi, a gyakorlatban alkalmazható ötleteket adok.

📈 Az első és legfontosabb, amivel szinte mindenhol találkozok, hogy a válságban növekedni kell. Amikor először hallottam, már akkor sem tetszett, de amikor a marketingesem felvetette, hogy mi lenne, ha meglovagolnánk ezt a trendet, akkor azt mondtam, hogy isten ments. A legtöbb iparág és cég Magyarországon élet-halál küzdelmet vív jelenleg, és ez a szám növekedni fog a következő év elejére. Napról napra egyre több olyan cég és vállalkozás van, amelyeknek a bevételei rohamosan elkezdtek csökkeni.

⬇️ Építőanyag kereskedésekről hallottam, hogy 50-75 százalékkal csökkentek a bevételek, vagy webshopokról, ahol 30-40 százalékos visszaesés van a megrendelésekben. Nem elég, hogy ilyen nehéz problémákkal küzdenek, a költségeik folyton növekednek, a legtöbbjük munkaerőhiánnyal küzd, és akkor még azt hallják, hogy válságban növekedniük kellene, mert minden okos ezt mondja.

📉 Tudod, mire gondol ilyenkor a legtöbb vállalkozó? Arra, hogy még erre sem képes, mekkora szerencsétlen lúzer, amiért nem növekszik. Pedig a legtöbbjük valószínűleg kifejezetten jó vállalkozó, csak most éppen a válság érintette szektorban van, és nem elég, hogy szarul érzi magát, ez a baromság még az önbecsülését is folyamatosan csökkenti. 

https://www.youtube.com/watch?v=YxajuJNVYU0&themeRefresh=1

📣 Azt javaslom, hogy önmagaddal és a saját vállalkozásoddal foglalkozz elsősorban ebben az időszakban, ne másokéval, valamint azt is érdemes megnézned, hogy kinek a gondolatait és ötleteit fogadod el, mert attól, hogy valamit nagyon sokan mondanak, attól még nem lesz igaz. Szokás szerint, ez a növekedj válságban ökörség is a nyugati menedzserirodalomból, elsősorban Amerikából jön, hiszen ott vannak olyan baromi okos emberek, akik azt gondolják, hogy minden egyes szavuk, minden egyes kultúrában igaz.

⚙️ Magyarországon, ahogy az előadásaimban is mondom, egy biztonságorientált, félelemcentrikus kultúra van, ami nagyon sokban különbözik az amerikai cél- és eredményorientált kultúrától. Ha egy háromszögalakú lyukba próbálsz egy hengert beleerőszakolni, mint abban a képességfejlesztő gyerekjátékban, ott sérülés lesz, pont olyan, mintha egy külföldi menedzserirodalomból átvett dolgot próbálnál meg implementálni egy magyar cégbe.

✅ Tehát csak óvatosan, gondolkodjatok, nézzetek szét, és ha valós, hazai piacon működő illetve bevált tapasztalatokra van szükséged a vállalkozásod építéséhez, akkor jelentkezz az ingyenes FELKÉSZÜLÉS A VÁLSÁGRA című webináriumomra.

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

ÁSZF

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!