A siker ára – vajon mindig megéri?

A siker ára – vajon mindig megéri?

A siker ára – vajon mindig megéri?
Mit tennél meg a sikerért? Bármit? Vagy vannak határok, melyeket soha nem lépnél át?
Sikeresnek lenni: mindenki számára mást jelent, mindenki mást ért mögötte. Van, akinek a hatalom,  míg másoknak a pénz vagy egy vezető pozíció jelenti ezt, míg megint mások teljesen mást értenek sikeresség alatt, és ez teljesen jól van így.

Siker lehet az is, ha valaki azt csinálja, amit szeret, és megél belőle. Siker lehet az önmegvalósítás is. Az alkotás. A tanulás. Bármi, amit mi annak élünk meg.

Ráadásul nem csak abban különbözünk, hogy hogyan értelmezzük a siker fogalmát, de abban is, hogy mit tennénk meg érte, meddig mennénk el, hogy elérjük a hőn áhított célt. Bármeddig? Vagy vannak dolgok, melyek már nem férnek bele?

A siker és az etika – kéz a kézben jár?
Mindenki szeretne sikeres lenni, ám nem mindegy, pontosabban szólva nem mindenkinek mindegy, hogy milyen áron. Vannak bizony, akiknek semmi és senki nem állhat útjába, hogy elérjék a hőn áhított cél, míg másoknál vannak határok, melyeket nem lépnek át, etikai normák, melyekhez tartják magukat.

 

 uzleti-tanacsadas-01.gif

 

És hogy melyik a jobb? Ha tudnánk pusztán csak a sikert, mint célt nézni, akkor azt kellene mondanunk, hogy az első. Mégsem mondhatjuk ezt nyugodt szívvel, hiszen elsősorban emberek vagyunk, különböző értékrendekkel, de mégis csak emberek, akiknek minden körülmény közt embernek kell maradnia. Sikeresnek lenni jó, embernek maradni akkor is, amikor törtetni lehetne tovább – még jobb.

Sikeresen boldogulni – itthon vagy külföldön?
Sokan gondolják úgy napjainkban, hogy itthon boldogulni nehéz, és a megoldást máshol keresik. Vannak, akik megtalálják, és vannak, akik sajnos nem…

Nem csak külföld szolgál követendő mintaként sokak számára, de gyakran magyar vállalkozók elé is külföldi sikersztorikat állítanak követendő példaként, mint például Steve Jobs vagy Mark Zuckerberg. Az életüket azonban közelebbről górcső alá véve, a róluk készült filmeket megnézve (Jobs – Gondolkozz másképp, Social Network – A közösségi háló) azonban elgondolkodhatunk mi is. Valóban ilyen életre vágyunk?

Ismerjük a régi mondást: a nagyságnak ára van, de vajon valóban megéri?

A döntés a tiéd.

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!