Trendi cégvezetői hibák 3.

Kedves Vállalkozó Barátom!

⬇️ Folytatom azoknak a hibáknak a felsorolását, amelyek az elmúlt tíz év tapasztalata alapján figyeltem meg azoknál a cégvezetőknél, akikkel megismerkedtem a közös munkánk során, a konzultációkon, cégátvizsgálásokon, szemináriumokon, előadásokon, tréningeken. Ezek a cégvezetők cégmérettől, forgalomtól függetlenül a legtöbbször ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint például ezek.

Trendi cégvezetői hibák 2.

Kedves Vállalkozó Barátom!

✉️ Az előző hírlevelemben a két leggyakrabb cégvezetői hibáról írtam, vagyis arról, mi történik akkor, ha káosz van a cégben, és nincsenek egyértelmű elvárások. Ebben a levélben újabb három olyan hibával foglalkozom, amivel tapasztalataim szerint a magyar vállalkozók nagy része küzd és kínlódik:

3. A felelősség nem vállalása ❗

Trendi cégvezetői hibák 1.

Kedves Vállalkozó Barátom!

📢 Biztos hallottad már azt a mondást, hogy a buta ember a saját kárán tanul, az okos pedig másokén. Szerintem ez egy óriási ökörség, mert iszonyatos rombolást végez az emberek önbizalmával. Azok hajtogatják, akik nem akarnak kimozdulni a kényelmes életükből, a saját kis szaroskádjukból, amelyikben kuporognak, pedig már a szájukig ér a kaki, és imádkoznak, hogy ne hullámozzon.

Válságkezelő baromságok 4. rész

🔎 Az elmúlt időszakban sok helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak és a vállalkozás-

Válságkezelő baromságok 3. rész

✅ Az elmúlt időszakban sok helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak  Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak, és a vállalkozásfejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és helyette valódi, a gyakorlatban használható ötleteket adok.

Válságkezelő baromságok 2. rész

📚 Az elmúlt időszakban sok helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak  Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak és a vállalkozásfejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és helyette valódi, a gyakorlatban használható ötleteket adok.

Válságkezelő baromságok

🚫 Az elmúlt időszakban rengeteg helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak  Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak és vállalkozásfejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és valódi, a gyakorlatban alkalmazható ötleteket adok.

Megugorható kihívás vagy rémálom legyen a következő időszak?

Tudod-e, mi a közös a cégépítésben és a válságkezelésben?

Azon túl, hogy hatékony válságmenedzsment nélkül a céged kártyavárként dőlhet össze…

📌 Ha ezt a levelet olvasod, így vagy úgy mindkét területen érintett vagy. Teljesen mindegy, hogy régi motorosként űzöd az ipart, vagy nemrégiben csaptál fel vállalkozónak.

Az sem számít, hogy szíved szerint maradni akarsz-e az egyszemélyes formátumnál, vagy csapatban gondolkodva most is a létszámbővítésen töröd az agyad.

🤔 Ha vállalkozol, előbb-utóbb krízist is kell menedzselned. Jelenleg minden arra mutat, hogy erre hátborzongatóan rövid időn belül sor kerülhet!

Mi legyen a válságkezelésed első lépése?

Húha, ez már tényleg válság, valamit kezdeni kellene vele.

De mégis hol kezdjek hozzá?”

Ismerős a kérdés? Talán benned is felmerült már?

Teljes joggal egyébként, szögezzük le gyorsan. Egyrészt azért, mert egyre több ágazatba gyűrűzik be a recesszióval tarkított fostenger. Másrészt vállalkozóként nem vagyunk kondicionálva arra, hogy ezt kezelni tudjuk.

Lennél Te is sikeres válságmenedzser?

Mondok egy merész dolgot. Hagyd a francba a válsággal kapcsolatos összes rémhírt!

Sőt, amennyire csak lehet, ne nézz, olvass és hallgass híreket. Meglátod, a legfontosabb tudnivalók így is eljutnak hozzád. Ha akarod, ha nem…

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!