Válságkezelő baromságok 3. rész

✅ Az elmúlt időszakban sok helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak  Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak, és a vállalkozásfejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és helyette valódi, a gyakorlatban használható ötleteket adok.

🏢 A legtöbb cégvezetői képzés trénere, és a válságkezelő megmondóemberek nagy része kiugrott multis. Rengeteg tanácsadót ismerek ebből a fajtából, és tisztelet a kivételnek, ezek az emberek nem igazán felkészültek a KKV szektorból, mert máshol szocializálódtak, más szabályok szerint, más döntési mechanizmusokkal. Megkeresett már jó pár kiugrott multis, mielőtt önálló vállalkozásba fogott volna. Általában ilyenkor a konzultáció végére az a válaszom, hogy menjen vissza a multiba, mert azt ismeri, ott érzi magát biztonságban, hiszen azokhoz a szabályokhoz van hozzászokva. 

⚠️ Egy ilyen konzultáció alkalmával, az egyik kiugrott multis azt mondta nekem, hogy ő majd ugyanúgy elboldogul, mint régen, hiszen alkalmazottként, de irányított céget, és nem érti, miért gondolom, hogy nem tud elvezetni egy hasonló profilú saját vállalkozást.

 📉 Megkereste azokat az alvállalkozókat, akiktől még multisként rendelt alapanyagokat, de vállalkozóként már nem kapta meg azt a kedvezményt, máshogy beszéltek vele, máshogy fogadták, hiszen nem egy tőkeerős multi volt mögötte. Meglepődött, mert az várta, hogy ugyanúgy vörösszőnyeget terítenek elé, és ugyanazokat a kedvezményeket megkapja, mint amikor hússzor annyit rendelt. Ugyanakkor a tárgyalási stílusa is olyan kemény és belemenős volt, mint amit a multiban megtanult, hiányzott belőle a KKV vezetőkre jellemző alázat és kedvesség. Nem ért el sikereket, be kellett zárni a cégét, bukott nagyjából harmincötmillió forintot, és visszament a multis környezetbe.

 

https://www.youtube.com/watch?v=H2Vcopb4z50

 

🔎Ha válságkezelő szakembert keresel, mindig nézd meg, hogy az adott illető milyen tapasztalattal rendelkezik, milyen munkái voltak, milyen cégeket vezetett. Nemrég került a szemem elé egy nagyon okos megmondóember, amikor ránéztem a weboldalára, azt láttam, hogy közép- és felsővezetőként dolgozott különböző nagyvállalati szektorokban, mégis a KKV vezetőknek osztotta az igét. A nagyvállalatok is másként működnek, mint a kis- és középvállalkozások. A KKV cégvezetőnek több szerepköre van, az értékesítési vezető szerepkörtől a pénzügyi vezetői szerepkörön át, az ügyvezető igazgatóig, míg egy nagyvállaltnál minden pozícióra van külön ember, így az ügyvezető igazgató azzal tud foglalkozni, ami valóban a dolga. A KKV szektorban a vezetőnek a napi szintű daráló és pénztermelés mellett, esténként, munka után kell a cégvezetői feladatokat ellátnia, éppen ezért ez a feladatkör szokott a legtöbb sérülést szenvedni. 


✅Ha szükséged van a KKV szektorban megedződött, több évtizedes tapasztalattal rendelkező válságkezelői tudásomra, akkor javaslom, hogy jelentkezz most az ingyenes FELKÉSZÜLÉS A VÁLSÁGRA című szemináriumomra!

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!