Válságkezelő baromságok 4. rész

🔎 Az elmúlt időszakban sok helyen hallottam és olvastam a céges válságkezelésről olyan elképesztő baromságokat, amelyek a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságok. Sokan vannak Magyarországon, akik cégvezetőket képeznek, oktatnak és a vállalkozás-

fejlesztésről beszélnek, legtöbbjük viszont kizárólag olvasmányélményekből táplálkozik, ezért úgy gondoltam, hogy a saját, több mint húsz éves cégvezetői, vállalkozói tapasztalatomra alapozva megcáfolom ezeket a „szakértőket”, és helyette valódi, a gyakorlatban használható ötleteket adok.

🏢 Hónapok óta hallom, a csapból is az folyik, hogy építs önjáró vállalkozást. Ez az egyik legnagyobb ökörség, amit a jelenlegi gazdasági helyzetben hallottam. Az önjáró vállalkozás olyan, mint egy hajó, ahol mindenki tudja és csinálja a dolgát, és a kapitány, ha akar, elmegy aludni. A nagy viharok előtt viszont a kapitányt sem hagyják aludni, felébresztik, hogy vegye át az irányítást, ő pedig visszatér a fedélzetre, és tartja a lelket az emberekben.

🔄 Azokban az önjáró vállalkozásokban, amelyeket ismerek, visszatértek a tulajdonosok, hiszen látják, ahogy fokozódnak ennek a válságnak a jelei, egyre nagyobb a recesszió. A tulajdonosok feltűrték az ingujjat, és nekiálltak ismét dolgozni a cégben, átvették az irányítást, mint ahogy egy hajókapitány.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iJ-2-DN2EEk

 

🛑 Mindennap új történések vannak, hétről hétre új kormányintézkedések zajlanak, amelyek akár iparágakat vagy bizonyos cégeket döntenek romba, lásd például az ársapkát, ami a kisebb benzinkutakat erőteljesen megviselte.

 

✅ Nem az a feladatod, hogy önjáró vállalkozást építs, hanem az, hogy stabil és biztonságos cég működtetésére helyezd a fókuszt, ahol a rendszerek és az emberek integritásban élnek, de a rendszereknek van nagyobb ráhatása a cég eredményességére, és nem az embereknek, hiszen ha az embereken múlik a céged működése, akkor könnyen kiszolgáltatottá válik, ami a jelenlegi, különösen nehéz helyzetben végzetes is lehet.  


➡️ Ha szeretnél stabil és biztonságos céget építeni, még most sem késő, ezért javaslom, hogy jelentkezz most a FELKÉSZÜLÉS A VÁLSÁGRA című szemináriumomra!

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!