Miért tudnak élen járni a sportolók az üzleti életben is?

Miért tudnak élen járni a sportolók az üzleti életben is?

Miért tudnak élen járni a sportolók az üzleti életben is?
Miért tudnak élen járni a sportolók az üzleti életben is? Nemrég egy ismerősömmel beszélgettem, aki régebben asztalitenisz versenyző volt, mostanában munka mellett edzi a kislányát is. A gyerekkel járnak már versenyekre is, egész jó eredményekkel. Nagyon hálás férjének, aki támogatja őket ebben.

Beszélgetésünk során egyszer elejtett egy mondatot, amitől megvilágosodtam: „Hiszen lennie kell egy célnak!” Neki az a célja, hogy a lánya jól teljesítsen és minden versenyen feljebb kerüljön a ranglistán. És hogy a helyi versenyeket kinőve, megyei és országos megmérettetéseken is részt vehessen. A kisgyerek, aki ilyen színvonalon sportol, nem csak technikailag készül fel, hanem mentálisan is, hozzászokik, hogy mindig célokat tűzzön ki maga elé, és küzdjön ezekért.

Tisztában van vele, hogy időnként áldozatot kell ezekért hozni, és akkor is edzenie kell, amikor a kortársai szórakoznak, játszanak, és hogy akár órákat kell utazzon egy-egy versenyre a hétvégén. Egy idő után ezek teljesen természetes lesz a számára, hogy mindig újabb és újabb célokat tűz ki maga elé. Amikor bekerül az üzleti életbe, akkor üzleti célokat. És mivel nagyjából egész életében azt GYAKOROLTA, hogyan kell ezeket kitűzni, küzdeni értük és elérni őket, miképp kell a kudarcok után újra felállni és folytatni, van egy már működő módszere, amit az üzleti életben is használni tud.

 

 uzleti-tanacsadas-01.gif

 

Mit tudunk tanulni ebből az üzleti életben?
És mi „egyszerű halandók” mit tudunk tanulni ebből az egészből? A kitartást. A módszert. A küzdést. Régebben mindig a hideg rázott ki, amikor meghallottam a kitartás szót. Ez lehet részben azért, mert jómagam is több mindent feladtam életemben és sokmindent halogattam. Aztán a cégvezetővé válásom útján találtam erre egy megoldást.

Egyszerűen egy más címkét akasztottam rá. A kitartás szó helyett az „öt fejszecsapás” elvének neveztem el. Ha van egy vaskos fád, de csak egy kicsi fejszéd, akkor is, ha csak naponta 5 csapást mérsz a fa törzsére, akkor előbb-utóbb az a fa ki fog dőlni. Biztosan. Lehet, hogy csak pár év múlva, de mindenképp kidől. Ugyanígy ha minden egyes nap lépsz valamit a céljaid eléréséért, akár csak 20 percet szánsz rá naponta, már 5 fejszecsapással beljebb vagy.

Tudod mekkora önbizalmat ad az, hogy tudod, minden nap teszel valamit céljaidért? És az már csak hab a tortán, hogy lelkiismeret furdalásod sem lesz, amiért nem teszel magadért semmit. És ez is nagyon felemelő érzés, hidd el.

Szóval vágj bele, 20 perced naponta neked is van!!!

Elérhetőségek

Email cím: hello@ugyvezetoakademia.hu

Cégnév: Bevell Consulting Kft.

Cím: 1068 Budapest, Király utca 80. fszt. 11.

Adószám: 27073827-2-42

Kérdésed van?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Kötelező mező!